Meditationer for børn

Utallige undersøgelser viser at mindfulness og meditation giver børn en større indre ro, som bl.a. medvirker til større tolerance for hverdagens udfordringer. Gennem regelmæssig mindfulness og meditationstræning, bliver børns evne til at regulere sig selv forbedret samt det er med til at styrke selvværd, koncentrationsevne og selvindsigt.

Når børn lytter til meditationerne bliver de bedre til at slappe af, og finde ro – bedre til at mærke sig selv og deres kropslige signaler, hvilket hjælper dem til at bliver mere opmærksomme på, hvornår de er ved at blive overstimuleret, vrede eller ked af det, og med tiden derfor bedre til at regulere egne følelser.

Meditationerne er for mange børn en god hjælp til, at få balanceret deres nervesystem efter en dag med mange indtryk.


MEDITATIONSPAKKE 1Meditationer til børn

Køb den samlet pakke bestående af 6 meditationer (MP3-filer) til børn

Den samlede meditationspakke 1.

PRIS:

199.95 kr

Ønsker du at købe meditationspakke 1, så send mig en mail på: info@metteskovhus.dk


Meditationspakke 1 indeholder:

1. “Fantasirejsen til åen”.

Længde 9 min.

Den er særlig god til børn, som oplever at have mange bekymringer og negative tanker.

Dit barn bliver i starten guidet ned i kroppen via den dybe vejrtrækning, hvilket hjælper dit barn med at finde en større ro.

Derefter bliver dit barn guidet ud på en eng og ned til en skøn å, hvor dit barn her får mulighed for at lægge sine bekymrende tanker op i en lille rød robåd.

Det er en god meditation for børn at starte op med.

Den egner sig til børn mellem 6-16 år.

 


2. Fantasirejsen “Ønske-træet”.

Længde 9 min.

Denne meditation er særlig god til at få dit barn til at mærke sine ønsker og drømme og derved finde gode følelser frem indeni.

Dit barn bliver i starten guidet ned i kroppen via den dybe vejrtrækning, hvilket hjælper dit barn med at finde en større ro.

Herefter tages dit barn med ud til en meget dejlig have, hvor det møder det smukke smukke ønsketræ.

Denne meditation er ligeledes god at starte op med.

Den egner sig til børn mellem 5-14 år.

 


3. En kropscanning og visualisering specielt udviklet til sensitive børn

Længde 17 min.

Meditationen har fokus på at styrke selvværdet og kan hjælpe mod overstimulering.

I denne meditationen, er der blid baggrundsmusik og dit barn guides ned i en dyb afslapning – som hjælper dit barn med at finde en endnu større ro og komme ned i kroppen.

I visualiseringen tages dit barn med ud på en smuk strand, hvor det bl.a. bliver til præsenteret for en usynlig boble, som det skal lave omkring sig selv, når det har brug for beskyttelse og styrke.

Den egner sig til børn mellem 6-16 år – også til børn som ikke betragtes som sensitive.

 


4.En kort siddende meditation – med fokus på sammenhængen mellem vejrtrækningen, følelser og tanker.

Længde 5 min.

Denne korte meditation, er god i forhold til at træne dit barn i brug af vejrtrækningen. Det kan fx hjælpe dit barn, når det føler vrede, angst eller mange bekymringer. Den dybe vejrtrækning er med til at berolige dit barns nervesystem og den dybe vejrtrækning er et enkelt, men meget effektivt redskab.

Når dit barn lytter til denne meditation styrkes dit barn også i at forstå sammenhængen mellem vejrtrækningen, tanker og følelser. Det, at dit barn bliver opmærksom på sin vejrtrækning og derved kommer ned i sin krop, giver mulighed for at tanker og følelser også kan falde til ro

Den egner sig til børn mellem 5-16 år


 

5. Kropsscaninng til børn

Længde ca. 12 min.

I denne meditationen fører opmærksomheden fra sindets tanker og følelser mod kroppen og sanserne.

Når dit barn lytter til kropscanningen, trænes dit barn i at være nærværende og fuldt tilstede, mens det mærker kroppen del for del.

Øvelsen er enkel, men ikke desto mindre meget effektiv – den hjælper dit barn til at finde større ro i kroppen og dit barn bliver automatisk mere opmærksom på, hvad der sker indeni – både følelsesmæssigt og kropsligt.

Den egner sig til børn mellem 6-16 år.

 


6. Skildpadde-meditationen

Få en smagsprøve her:

Længde knap 9 min.

I denne meditation trænes dit barn i at kunne gå ind i sig selv.

Skildpadden kan gå ind i sit skjold, når den har brug for beskyttelse eller ro, hvis verden bliver for overvældende – det kan vi som mennesker lære meget af. Specielt hvis du har et sensitivt barn, som kan have brug for strategier til at gå lidt ind i sig selv, hvis verden bliver for overvældende. Netop dette trænes i denne meditation.

Meditationen er ligeledes god til at styrke dit barns indre følelse af ro.

Den egner sig til børn mellem 5-14 år.

 

 


Den samlede pakke med meditationer til børnMeditationer til børn

 

PRIS: 

199.95 kr

Ønsker du at købe meditationspakke 1, så send mig en mail på: info@metteskovhus.dk

 


Det praktiske:

Du vil modtage meditationerne som mp3-filer.

Du får sendt meditationsfilerne til din mail, hvorfra du kan downloade dem til egen computer.

Brugen af meditationerne

Min anbefaling er, at du som forældre lytter med på børnemeditationer sammen med deres barn og ser dette som en unik mulighed for fælles nærvær – og en fælles tid, hvor dit barn i samvær med dig kan få reguleret sine følelser og finde indre ro. I hvert fald den første tid med de nye meditationer indtil dit barn har lært dem at kende <3

Hvor ofte skal man lytte til dem?

Dette er individuelt –  alle børn er forskellige. Nogle lytter til meditationerne hver dag, andre nogle gange om ugen alt efter behov og lyst. Det vigtige er i min optik, at dit barn har lyst og føler sig motiveret – dvs. får erfaring på egen krop med at mærke, at meditationerne er er noget som er rart og gør ham/hende godt og derved giver en lyst til at lytte til meditationer.

Vi som forældre kan opfordre og motivere barnet til at lytte til meditationerne, men ikke tvinge <3 I sidste ende får barnet det største udbytte, når det selv er motiveret.


Hvad siger andre om Mettes meditationer

Mor, til en sensitiv pige.

En af min datters kommentarer omkring Mettes meditationer er:

“Mor hun har sådan en sød stemme, og så bliver jeg så rolig indeni”.

Min datter er super god til de vejrtrækningsøvelser, der er i starten meditationerne og hun gik ud som et lys i går og har sovet skønt Hun har gennem dag været mere i harmoni med sig selv, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det er meditationen fra i går, der arbejder i hendes underbevidsthed.

Så til alle jer der har svært ved, at få jeres sensitive børn til at sove prøv denne her, DET VIRKER også på mig.

Mor til to børn på 4 og 6 år

Jeg har købt alle 6 meditationer til mine børn. Dreng på 6 og pige på på 4. Aldrig har de sovet så hurtigt. Første aften troede jeg det var held og de bare var virkelig trætte. 2 aften virker det igen… Underligt, tænker både mor og far. Nu er vi på 5. Aften og igen to sovende børn på 10 minutter. I de 6 år jeg har haft børn er det aldrig sket. Håber ungerne gider blive ved med at lytte. Min mand og jeg har fået 5 aftener for os selv, ingen gråd fra frustrerede trætte børn. Vi er dybt taknemmelige og kan kun give vores varmeste anbefalinger .

Signe,  mor til dreng på 5 år

Kære Mette
Jeg har købt din 5 minutters meditation i håber om at det kunne hjælpe min 5 årige når han kammer over (træt/overtræt/overstimuleret). Jeg ved ikke om han er særligt sensitiv, men han kan pludselig få for meget af det hele og bryde sammen og nogle gange begynde at slå sin lillebror i frustration.

Han er SÅ glad for den. Han bliver glad når jeg spørger om han vil høre den og sætter sig til rette med det samme og siger ‘jeg skal sidde som en konge!’

Og det hjælper ham MEGET til at falde til ro!! Jeg har brugt den et par gange om dagen siden

Tusind tak.

Mor til en pige på 3 år og en dreng på 5 år.

Tusind tak for hjælpen.  Det er den bedste putning, vi har haft meget længe. Vores søn hørte “Ønsketræet” og faldt til ro med det samme. Han lå vågen et stykke tid, men var helt rolig i modsætning til, hvordan han plejer at være motorisk urolig og stå op flere gange. Vores datter på tre hørte også “Ønsketræet”, men faldt først til ro og i dyb søvn, da det fortsatte med “Kropsscanning”. Hun nåede at stå op et par gange, men faldt hurtigere til ro end hun plejer.

Mor til en sensitiv pige

Vi købte hele pakken, og hold da op hvor har det hjulpet vores datter, det er helt vildt!
Hun kan bedre klare en skole dag nu, den er ikke helt uden problemer endnu, men vi har også kun haft det i brug i ca 4 dage nu, og allerede nu kan man mærke forandring. Ja må jo indrømme jeg selv har hørt dem også, og jeg falder i søvn meget hurtig, og jeg har lidt af søvnmangel i mange år, så hurra for dine meditationerne, det har hjulpet hele familien.
  Mor til tre børn
Hejsa, jeg har købt din samlede pakke af meditation og er bare SÅ glad for købet!!! Mine tre store børn beder nu selv om en fantasirejse lige inden de skal sove!! Der kommer en ufattelig ro over dem og det gør det meget nemmere for dem at falde i søvn!!
 Mor til dreng på 6 år

“Kan varmt anbefale meditationerne. Købte dem vist i oktober og min søn på 6 år, som havde MEGET SVÆRT ved at falde i søvn, beder dagligt om at få sin ” godnat historie” Han er vild med især nr. 5 og sover efter 5 min. Tak Mette, det er virkelig er lettelse, at vi nu kan putte vores dreng og tilmed booste hans selvværd – det virker!”

 Mor til dreng på 9 år
Det virker så godt på min søn på 9 år..
Han mærker og nyder selv den ro det gir i hans krop, -især ved sengetid!!
Det bedste resultat vi har opnået sammen med ham og alt det vi har prøvet OG (han) været igennem for at (af)hjælpe -“den meget følsomme og UROLIGE krop”
 Two friends sitting on cliff and looking to the future